home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Renault Morphoz concept

Renault je danas i zvanično javnosti pokazao svoj novi koncept automobil, nazvan Morphoz.

Renault Morphoz concept

Njegov izgled je inače otkriven još u januaru kada je uhvaćen potpuno nemaskiran (i to tokom snimanja promotivnog materijala u Barseloni, ), a zatim su objavljene i slike sa jedne interne prezentacije.

Renault Morphoz concept

Kako bilo, Morphoz je futuristički crossover napravljen na CMF-EV platfomi, sa upadljivim točkovima, sakrivenim ručicama vrata, takozvanim samoubilačkim vratima (zadnja se otvaraju u suprotnom smeru u odnosu na prednja), kao i futurističkim volan sa 10.2-inčnimj ekranom, kamerama umesto klasičnih retrovizora, kratkim prepustima, zadnjim krovnim spojlerom...

Renault Morphoz concept

Kao i neke druge studije francuskog proizvođača, i ovu odlikuju funkcionalni i prostrani enterijer, električni pogon i sistem autonomne vožnje (u ovom slučaju Nivo 3), ali i veštačka inteligencija.

Renault Morphoz concept

Renault je predvideo dve verzije ovog vozila, i to City (dužina 440 cm, međuosovinsko rastojanje 273 cm, baterije od 40 kWh, autonomija 400 km) i Travel (dužina 480 cm, međuosovinsko rastojanje 293 cm, baterije od 90 kWh, autonomija 700 km).

Renault Morphoz concept

Renault u saopštenju navodi da Morphoz concept nagoveštava Renaultovu viziju buduće mobilnosti. Ovaj automobil će ponuditi prilagodljivost ličnim potrebama i željama svakog pojedinca, čime će prevazići brojna ograničenja.

Renault Morphoz concept

Takođe, Morphoz concept nagoveštava kakva će porodica novih Renault električnih modela biti predstavljena u narednih nekoliko godina.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 1114Komentari