home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW Concept i4

BMW Concept i4 najavljuje budući serijski električni model i4 koji će se u proizvodnji pojaviti početkom 2021. godine.

Takođe, serijski i4 će biti i jedan od ukupno 25 elektrifikovanih BMW noviteta do 2025. godine, od čega je 12 potpuno električnih.

Inače, kao najava za i4 je poslužio još iVision Dynamics concept sa sajma automobila u Frankfurtu 2017. godine, dok će se proizvodnja serijskog modela odvijati u Minhenu.

U svakom slučaju, ovaj rival Teslinom Modelu 3 će se bazirati na CLAR platformi, dok će prva verzija u ponudi raspolagati sa 390 kW/530KS i litijum-jonskim baterijama od 80 kWh. Radi se o Generation 5 baterijama koje su manje od sadašnjih, pri čemu BMW navodi da će 80% kapaciteta na brzom punjaču moći da se napuni za oko 35 minuta.

BMW Concept i4

BMW Concept i4

Ova verzija BMW–a i4 će od 0 do 100 km/h ubrzavati za oko 4,0 sekunde, imaće najveću brzinu od oko 200 km/h, uz autonomiju od oko 600 km po WLTP-u.

BMW Concept i4

Kasnije stižu i druge verzije, sa različitim nivoima snage i dometom.

BMW Concept i4

Na Conceptu i4 se ističe i prednja maska koja se opisuke kao "inteligentni panel" u koji su smešteni brojni senzori, kao i veliki zakrivljeni displej u unutrašnjosti (sa tri Experience moda nazvana Core, Sport i Efficient).

Ivan Mitić – Autoblog.rs

BMW Concept i4


čitanja : 1512Komentari