home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Koenigsegg Raw

Porodica Koenigsegg tek je nedavno narasla na tri člana sa promocijom Gemera modela, a švedski proizvođač automobila zamislio je i četvrti model, mada samo u virtuelnom svetu.

Epski trosed koji gledate dolazi iz Raw Design House koju je pokrenuo dizajner Koenigsegg kompanije, Saša Selipanov i sada je zvanični deo brenda Koenigsegg. Odgovoran za dizajn koncepta, nazvanog "Raw by Koenigsegg", jeste Esa Mustonen, koji je napravio ovaj intrigantni hiper automobil za svoj diplomski rad. Automobil je konstruisan pod nadzorom Selipanova i Kristiana von Koenigsegg-a.

Koenigsegg Raw

U poređenju sa Koenigsegg Regerom i Gemerom, koncept koji vidite je apsolutno malen. Dizajniran je oko hipotetičkog monokokpita od karbonskih vlakana sa 3 sedišta. Iza ove putničke ćelije nalazio bi se isti 3-cilindrični Freevalve motor kao i kod Gemera modela. To objašnjava zašto praktično nema zadnjeg preklopa jer su motor i izduvni sistem toliko kompaktni da se automobil može drastično skratiti. Snaga bi bila oko 700 KS, a automobil bi težio samo 700 kg, što je neverovatan odnos snage i težine.

Koenigsegg Raw

Iznutra, trosed, omogućava vozaču da sedi tačno u sredini, slično kao McLaren Speedtail, dok se dva suvozača mogu nalaziti iza centralnog sedišta.

Koenigsegg Raw

Ovaj auto trenutno je samo virutelna vizija, ali je vrlo moguće da ćemo ga u narednim godinama videti u stvarnosti, jer je dobio dosta pohvala.

Izvor: Autoexclusive.rs

Foto: Koenigseggčitanja : 584Komentari