home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Dacia Sentry

Dacia 1300 je bila rumunski narodni auto, a u proizvodnji se održala do 2004. godine. Ovo je predlog za veliki povratak, piše Index.hr.

Dacia Sentry

Iako su mnogi videli svaku novu limuzinsku Daciju kao naslednicu pomalo legendarne 1300, rumunske licence Renaulta 12, pravi fanovi još uvek čekaju dostojnog naslednika. Nova, Supernova i Logan su svi duhovni potomci, ali novi model bi ipak trebalo da napravi odmak koji bi odjeknuo, ako ne Evropom, onda bar Rumunijom.

Dacia Sentry

Dizajner Ţicărat Alexandru-Călin je odlučio da ode u samu krajnost i ponudi predlog automobila koji su mnogi proglasili Porsche Taycanom za "siromašne". Njegova Dacia snova zaista izgleda atraktivno, a ako se napregnete, videćete vezu sa pomenutom legendom istoka Evrope. Ono što svakako iznenađuje je koso položeni B nosač kao i snažno povijena linija krova. Možda se ne radi o najpraktičnijim rešenjima, posebno za putnike napred (mala vrata), ali izgleda originalno.

Dacia Sentry

Dacia Sentry

Dacia Sentry je dugačka 5040 mm, široka 1907 mm i visoka 1506 mm, uz međuosovinsko rastojanje od  2851 mm. Prevedeno, to je desetak cm duži auto od limuzina kalibra E klase.

Izvor: Index.hr

Foto: Ţicărat Alexandru-Călinčitanja : 5970Komentari