home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Smart Concept #1

5 Sep 2021 - 21:46 Concept cars Link
Smart Concept #1

Smart je još prošle godine potvrdio da priprema električni SUV za koji se kaže da će odmah biti prepoznatljiv kao ultra moderan, sofisticiran i napredan što se tiče mogućnosti konekcije.

Smart Concept #1

Smart SUV će se bazirati na platformi kineske kompanije Geely (sa kojom je Mercedes još ranije postigao dogovor o budućnosti marke Smart), uz najavu da će biti dizajniran uz pomoć Mercedesa.

Smart Concept #1

Ovaj model će označiti promenu u dizajnerskom jeziku brenda i pozicioniranju u skladu sa njegovim „rastućim premium i hight-tech aspiracijama“.Tačnije, najavljuje novi identitet brenda - lepši, sportskiji i, naravno, više "kul" nego ranije."

Smart Concept #1

Osim u Kini (gde će se i proizvoditi), Smart SUV će se prodavati i u Evropi.

Smart Concept #1

Smart i Geely će sledeće nedelje na sajmu automobila u Minhenu prvo prikazati ovu koncept verziju pod nazivom Smart Concept #1 (razvijen inače pod kodnom oznakom HX11), dok će serijski model biti dostupan do 2023. godine.

Smart Concept #1

U pitanju je najveći Smartov model do sada (dužina je 4290 mm, širina 1910 mm, visina 1698 mm, međuosovinsko rastojanje 2750 mm), uz najavu da je "velikodušno dimenzionisana" unutrašnjost dizajnirana za potrebe mladih porodica (serijski model će imati pet sedišta).

Smart Concept #1

Tu su i kratki preousti, 21-inčni točkovi, takozvana samoubilačka vrata, panoramski krov, detalji u boji zlata, LED svetla, enterijer sa premium izgledom i osećajem, jedinstveno unutrašnje osvetljenje, kao i 12.8-inčni displej.

U saopštenju međutim nema detalja o e-pogonu, baterijama i dometu.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 450Komentari