home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Continental AmbienC3

Mnogo zanimljivih koncept vozila je predstavljeno na ovogodišnjem Salonu automobila u Minhenu. Između BMW-ovog i Vision koncepta i serijskog EV Mercedesa EQB-a, tu se našao i pokoji klasik. Najviše pažnje je odneo Volkswagenov legendarni kombi T2.

Međutim, kad zavirite u njegovu kabinu, videćete da ništa u njoj nije klasično. Reč je o konceptu unutrašnjosti Continentala nazvanom AmbienC3, odnosno studiji naprednih materijala za unutrašnjost vozila. Fokus je pre svega na održivosti korišćenjem recikliranih i sintetičkih materijala koje je razvio Continental, i koji imaju prilično zanimljive karakteristike, piše Jutarnji.hr.

Continental AmbienC3

Naime, neki od tih materijala su sposobni da stvaraju toplotu, dok su drugi otporni na abraziju, a sadrže i neke karaktersitike samoodrživosti. Sintetička koža koja se naziva "laif" je izuzetno prozračna i omogućava prolaz vazduha i vodene pare, a takođe je mekana na dodir i samoregulisana s obzirom na temperaturu. Vozačevo sedište je napravljeno od drugog materijala koje se naziva 'staynu', a kako naziv sugeriše, izuzetno je otporan na prljavštinu i mrlje.

Vozačevo sedište je i jedino koje ima tradicionalni položaj u automobilu. Koriste se svetle boje zbog opuštajućeg ambijenta, ali nismo primetili ni jedan sigurnosni pojas – očigledno u budućnosti neće biti saobraćajnih nesreća.

S AmbienC3 pokazujemo svoju stručnost u smislu održivosti, dizajna, funkcionalnosti, razvoja i usmerenosti na korisnika. To nas vidi kako okupljamo ključne pokretače za budućnost mobilnog enterijera', rekao je Ralf Imbery iz Continentala.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Continentalčitanja : 245Komentari