home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW XM Concept

Nakon što smo juče već videli prve (procurele) fotografije najnovijeg BMW-ovog koncept vozila, Nemci su sada i zvanično predstavili ovu studiju pod nazivom BMW XM Concept.

BMW XM Concept

BMW XM Concept

Kao što je već poznato, XM Concept najavljuje budući serijski model koji se očekuje krajem sledeće godine, i to kao prvi samostalni M SUV model.

BMW XM Concept

Bavarci takođe navode da je XM Concept najizrazitija izjava u skoro 50 godina BMW M. U saopštenju se dodaje da je ovo "jedinstveni X za brend M, koji prikazuje novi dizajn prednjeg dela BMW luksuzne klase".

BMW XM Concept

BMW XM Concept

XM Concept ima plug-in hybrid pogonski sistem (turbo V8 benzinac + elektromotor) sa ukupno 750KS i 1000 Nm obrtnog momenta, a moguća je i vožnja samo u elektro modu (do 80 km).

BMW XM Concept

BMW XM Concept

Na vozilu se ističu i veliki 23-inčni alu točkovi i upadljiviji prednji "bubrezi", kao i M interpretacija kokpita usmerenog ka vozaču, zakrivljeni ekran infotainment sistema, M verzija BMW iDrive operativnog sistema, crveni akcenti na volanu, braon koža, ugljenična vlakna i ambijentalno osvetljenje i u BMW M bojama.

BMW XM Concept

BMW XM Concept

Na kraju opet u vezi s nazivom XM koji je ranije koristio Citroen. Dakle, pojedini mediji navode da su Francuzi i Nemci još ranije postigli džentlmenski sporazum koji BMW-u omogućava nesmetano korišćenje ovog imena.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 1968Komentari