home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
GAC Space

Kineski Guangzhou Automobile Group (GAC) prikazuje novi luksuzni koncept MPV vozila sa pogonom na vodonik.

GAC Space concept je promovisan na događaju GAC Tech Day, gde kineska kompanija predstavlja svoju najnoviju tehnologiju, navodi britanski Autocar.

GAC Space

GAC još nije objavio konkretne detalje o pogonskom sistemu za Space, ali je na pomenutom događaju predstavio 1,5 litarski motor na vodonik, tvrdeći da da troši 0,84 kg vodonika na 100 km.

GAC Space

Koncept Space karakteriše futuristički dizajn eksterijera, sa sekvencijalnim farovima, osvetljenim rešetkama u prednjem grilu i krovom inspirisanim tradicionalnom kineskom arhitekturom.

GAC tvrdi da se volan i sistemi za prepoznavanje lica mogu povući, zahvaljujući mogućnostima autonomne vožnje Nivoa 4, što znači da automobil može da preuzme kontrolu nad većinom situacija u vožnji bez ikakvog uticaja vozača.

GAC kaže da unutrašnjost vozila i luksuzna iskustva postaju sve važniji za kupce širom sveta, i zato koncept maksimizira unutrašnji prostor sa enterijerom nalik salonu. Sadrži pejzažnu sliku planina i reka, sa karakteristikama Guangdžoua, planinom Bajun i Bisernom rekom, takođe kao deo dizajna. Kauč u obliku slova L je u partnerstvu sa kupolastim svetlima.

GAC Space

U unutrašnjosti su i digitalni displej, sistem prepoznavanje lica i materijali od tkanine.

GAC Space

Koncept Space takođe sadrži nekoliko različitih režima za različite scenarije vožnje. Jedan režim, nazvan Bonfire Circle, spušta pedale i postavlja prednja sedišta prema putnicima pozadi i centralnom stolu. Drugi režim, nazvan Tea Time Lounge, podiže vrata prtljažnika i proširuje ih u „udoban prostor za sedenje“.

„Space concept predstavlja korak napred u GAC-ovim inovacijama i istraživanju. Njegov dizajn objedinjuje tehnološki napredak, potrebe korisnika i razvoj vremena, stvarajući savršenu simbiozu između čoveka i prirode. To je naš krajnji cilj“, rekao je GAC-ov šef dizajna Fan Zhang.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 540Komentari