home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Hyundai RN22e

Hyundai je prikazao dva nova sportska koncept automobila koji najavljuju budućnost performansi u ovoj kompaniji.

Ovo je Hyundai RN22e Concept, potpuno električni sportski automobil sa elektromororima koji isporučuju 430 kW/576KS i 740 Nm obrtnog momenta (baterije su od 77,4 kWh). Dovoljno da najveća brzina bude više od 250 km/h.

Hyundai RN22e

Punjenje od 10 do 80 odsto kapaciteta baterija po navodima iz Hyundaija traje manje od 18 minuta.

Hyundai RN22e

Baza je Electric-Global Modular Platforma (E-GMP), pri čemu je RN22e upakovan u karoseriju tek predstavljenog Ioniqa 6.

Što se dimenzija tiče, Hyundai RN22e Concept je dugačak 4915 mm, širok 2023 mm, visok 1479 mm i ima međuosovinsko rastojanje od 2950 mm.

Hyundai RN22e

Treba napomenuti da je RN22e Concept opremljen pogonom na sva četiri točka (na svakoj osovini se nalazi jedan motor), kao i da vozač može da izabere podelu obrtnog momenta između prednje i zadnje osovine preko birača režima vožnje.

Ističe se i „N Sound+, koji generiše zvuk iz unutrašnjih i spoljašnjih zvučnika, za "dinamičan osećaj vožnje".

Hyundai RN22e

„N ide napred ka postavljanju novih standarda u održivim visokim performansama. Sa entuzijazmom započinjemo ovo novo poglavlje elektrifikovanih visokih performansi i težićemo ovom cilju koristeći našu kreativnost, inženjersku ekspertizu i takmičarski duh“, rekao je Till Wartenberg, potpredsednik N Brand menadžmenta u Hyndaiju.

Hyundai najavljuje i da će „RN22e nastaviti da bude testiran i verifikovan od strane njihovih inženjera, tako da budući N drumski automobili mogu da budu opremljeni njihovim naprednim tehnologijama“.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 769Komentari