home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen Gen.Travel

Na Chantilly Arts & Elegance blizu Pariza, Volkswagen Group predstavlja inovativnu studiju dizajna Gen.Travel Concept koja će redefinisati mobilnost budućnosti.

Potpuno električno vozilo Innovation Experience Vehicle (IEV) je prototip koji se vozi autonomno (Nivo 5) i daje realistične izglede za mobilnost u narednoj deceniji. Modularni koncept unutrašnjosti automobila ga čini fleksibilnom, održivom alternativom mobilnosti.

Volkswagen Gen.Travel

Kao istraživačko vozilo, svrha Gen.Travela je da testira koncept i nove funkcionalnosti za potrebe klijenta. Na osnovu rezultata studije, pojedinačne karakteristike se kasnije mogu preneti na serijska vozila.

Volkswagen Gen.Travel

Sa Gen.Taravelom, Volkswagen je razvio studiju prepunu inovacija koja predstavlja potpuno novu kategoriju vozila u premium portfelju između limuzine i MPV-a.

Volkswagen Gen.Travel

„Sa svojom NEW AUTO strategijom, Volksvagen definiše mobilnost za generacije koje dolaze – održivu i digitalnu“, kaže dr Nikolai Ardea, šef u Volkswagen Group za inovacije. „U odeljenju Volkswagen Innovation Research na nivou grupe, mi dalje unapređujemo ovu ideju, pokazujući kako će naši kupci moći da iskuse mobilnost u budućnosti – na primer, kao uslugu. Sa Gen.Travelom, već danas možemo da iskusimo ono što će biti moguće u bliskoj budućnosti sa inovativnom tehnologijom. Putovanje od vrata do vrata na novom nivou. Bez emisija i stresa."

Volkswagen Gen.Travel

Gen.Travel vozi autonomno i pretvara vozača u opuštenog putnika koji ima vremena za druge stvari: Posao. Relaksacija. Zabava. Porodica. Klaus Zaciora, šef dizajna Volkswagen Grupe, objašnjava: „Gen.Travel nam nudi uvid u putovanje budućnosti. Pokazuje nam kako će autonomna vožnja izgledati u budućnosti. Gen.Travel otelotvoruje vizionarski dizajn za mobilnost sutrašnjice. Efikasno oblikovanje karakteriše izuzetno prepoznatljiv dizajn. Tako, u doba tehničkog savršenstva i praktično neograničenih mogućnosti, 'forma prati funkciju' postaje 'forma prati slobodu'. Automobil će biti ne samo bolji, već i uzbudljiviji nego ikada ranije."

Volkswagen Gen.Travel

Gen.Travel ima jedinstveni, modularni koncept enterijera koji se može prilagoditi za svako putovanje i rezervisati kao usluga ponude mobilnosti. U zavisnosti od konfiguracije, do četiri osobe se mogu transportovati u koncept vozilu. Za poslovna putovanja, konferencijska postavka sa četiri udobna sedišta i velikim stolom u sredini enterijera pruža opušteno okruženje. Dinamično osvetljenje stvara prijatno radno okruženje i izbegava opasnost od kinetoze (mučnina tokom kretanja). Konfiguracija u postavci za noćenje omogućava pretvaranje dva sedišta u dva kreveta koja se mogu rasklopiti u potpuno ravan položaj. Inovativni sistem obezbeđuje maksimalnu bezbednost čak i u ležećem položaju.

Sistem osvetljenja Gen.Travel utiče na proizvodnju melatonina kako bi pomogao putnicima da zaspu i probude se prirodno. Za porodična putovanja, Gen.Travel sa prednjim sedištima može da se konfiguriše da zabavlja decu koristeći proširenu stvarnost (AR). Unutrašnjost je svetla, prirodnog dizajna. Svi HMI (ljudi-mašina interfejs) elementi su proizvedeni korišćenjem održivih materijala, kombinovanih sa recikliranim ili prirodnim materijalima.

Futuristički eksterijer Gen.Travela je podeljen na dva dela: Providna, staklena kabina je savršeno uklopljena u donji deo, u kome su smeštene sve tehničke karakteristike. Ivica prozora je u nivou struka, što ga čini veoma niskim kako bi se maksimizirao pogled spolja. Krilna vrata omogućavaju bolji ulazak i izlazak.

Za maksimalnu udobnost, Gen.Travel ima aktivno vešanje eABC (električna aktivna kontrola) koje unapred računa vertikalne i bočne pokrete kao što su ubrzanje, kočenje ili skretanje i optimizuje stil vožnje i putanju u skladu sa tim. Veštačka inteligencija (AI) i potpuno autonomna vožnja se koriste za dalje povećanje dometa za putovanja na velike udaljenosti.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 241Komentari