home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Jeep CJ Surge

Mopar je za sajam SEMA u Las Vegasu pripremio električni koncept Jeep CJ Surge.

Koncept je dobio 400-voltni Electric Drive Module koji je smešten u motorni prostor i montiran pomoću specijalnih nosača, a koji isporučuje 268KS. Tu je i baterija kapaciteta 50 kWh, koja je smeštena na poziciju zadnjih sedišta. Zato je zabava ograničena na dve osobe, ali je CJ i dalje veoma sposoban off-roader jer je motor uparen s automatskim menjačem koji snagu prenosi na sva četiri točka.

Jeep CJ Surge

Mopar nije otkrio domet niti dodatne specifikacije, ali je istakao da je koncept omogućio inženjerima da bolje razumeju potencijal baterijsko-električnog vozila i komponenti.

Jeep CJ Surge

Koncept je dobio 35-inčne BGGoodrich all-terraing gume, nove blatobrane i Jeep Performance Parts Dana 44 osovine, branike pozajmljene od Wranglera JK Rubicon, Warn vitlo i Surf Blue kuke za vuču. Opremljen je LED prednjim svetlima, a tu je i retro inspirisana oznaka. Port za punjenje je smešten iza vozačevih vrata.

Jeep CJ Surge

Koncept dolazi sa zaštitom podvozja, a karoserija je lakirana u Copper Canyon boju sa sjajnim crnim i Surf Blue plavim detaljima.

U unutrašnjosti su specijalna sedišta, centralna konzola iz Wranglera JK, rotirajući menjač te novi instrumenti uključujući ekran za prikaz stanja baterije. Naravno, tu je i zaštitni kavez.

Izvor: Klix.ba / Carscoops.com

Foto i video: Jeep / Moparčitanja : 555Komentari