home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ram 1500 Revolution BEV Concept

Ram je pripremio odgovor na električni Ford F-150 Lightning i Chevrolet Silverado EV, mada je za sada prikazan samo u formi koncept vozila.

Naime, pre nego što se serijski model pojavi tokom 2024. godine, Ram je na ovogodišnjem CES sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu izložio 1500 Revolution BEV Concept, kao najavu finalnog proizvoda.

Ram 1500 Revolution BEV Concept

Ram ističe da je ovaj električni kamionet „napunjen ekskluzivnim naprednim tehnološkim karakteristikama“ u pokušaju da „još jednom redefiniše segment kamioneta“.

Ram 1500 Revolution BEV Concept

Ramovo prvo serijsko električno vozilo je deo šire strategije Dare Forward 2030 matične kompanije Stellantis, koja stavlja fokus na elektrifikaciju među svim globalnim brendovima.

Ram 1500 Revolution BEV Concept

Kamionet sa nultom emisijom će koristiti STLA Fram platformu iz Stellantis grupacije. To je arhitektura koja, u zavisnosti od specifikacija baterije, može da obezbedi maksimalni domet do 805 kilometara po jednom punjenju. U svojoj najvećoj verziji, ta platforma može da primi baterije od 200 kWh, iako još nije poznato kolika će biti baterija serijskog kamioneta iz Rama.

Ram 1500 Revolution BEV Concept

Za sada je poznato da električni pick-up ima pogon na sva četiri točka zahvaljujući konfiguraciji sa dva elektromotora, vazdušno vešanje i upravljanje na sva četiri točka.

Sem toga, navodi se da njegova arhitektura od 800 volti može da se puni do 350 kW, što omogućava 161 km dometa za samo 10 minuta punjenja.

Ram ističe da su kompaktni električni motori omogućili dizajnerima da pomere kabinu napred i povećaju je 102 mm u poređenju sa današnjim kamionetima sa unutrašnjim sagorevanjem, uz zadržavanje iste dužine tovarnog prostora.

Ram 1500 Revolution BEV Concept

Što se unutrašnjosti tiče, donji od dva infotainment ekrana od 14,2 inča može da se odvoji i koristi kao tablet. Taj ekran, koji vam omogućava da kontrolišete funkcije u vašoj kući, takođe se može kombinovati sa njegovim sestrinskim ekranom da bi se stvorila jedna ogromna površina za gledanje.

Treba pomenuti i head-up displej, virtuelnog asistenta koji se aktivira glasom, kao i Nivo 3 autonomni paket.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rs
čitanja : 471Komentari