home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Peugeot Inception Concept

Peugeot je na CES sajmu u Las Vegasu i zvanično prikazao svoj novi koncept automobil Inception.

Peugeot Inception Concept

Inception Concept će najaviti brojne dizajnerske karakteristike i tehnologije koje će biti primenjene u budućem električnom asortimanu Peugeota pod nazivom „e-Native“.

Linda Džekson, izvršna direktorka Peugeota, još ranije je potvrdila da novi koncept najavljuje „sledeću generaciju e-Native modela – baziranih na novim platformama pripremljenih za čisto električna vozila“.

„Već 2023. ponudićemo elektrifikovanu verziju svakog Peugeot modela. Ali takođe gledamo daleko dalje od toga“, rekla je Džekson, potvrđujući debi pet novih električnih vozila u naredne dve godine.

Peugeot Inception Concept

Prema Peugeotu, koncept „otvara novu eru“ za brend, fokusiran na njegove tri glavne vrednosti – privlačnost, emociju i izvrsnost. Francuski proizvođač automobila govori o „mačjem“ stavu, „revolucionarnom“ dizajnu enterijera i osećajima u vožnji „bez presedana“.

Peugeot Inception Concept

Karakteristični elementi dizajna kao što su LED očnjaci biće preneti u Peugeotov evoluirani dizajnerski jezik. Inception će uvesti evoluciju dizajnerskog jezika francuskog proizvođača, zadržavajući neke od njegovih osnovnih elemenata.

Peugeot Inception Concept

U unutrašnjosti, koncept će uključiti sledeću generaciju i-Cockpita. Dizajneri Peugeota tvrde da će novi enterijer „preoblikovati pokrete u vožnji” dok stvara „nova digitalna i fizička iskustva”. Peugeot dodaje da će Inception „pokazati put funkcijama i tehnologiji“ koja će se primenjivati u serijskim modelima od sredine decenije.

Peugeot Inception Concept

Ovaj pet metara dugački koncept automobil ima dva elektromotora (jedan napred i jedan pozadi) koji zajedno daju 680 KS, a ta snaga ide na sva četiri točka. Ubrzanje od 0 do 100 km/h bi trebalo da iznosi manje od 3 sekunde.

Peugeot Inception Concept

Sa baterijom od 100 kWh može da se pređe 800 kilometara. Prilikom punjenja svakog minuta se dodaje 30 kilometara dometa.

Peugeot Inception Concept

U unutrašnjosti se ističe volan koji su u Peugeotu nazvali Hypersquare. Ovaj pravougaoni volan je ekran povezan sa četiri kružna elementa u uglovima, koji omogućavaju kontrolu funkcija na dohvat ruke. U autonomnom režimu, Hypersquare potpuno nestaje, ustupajući mesto veoma velikom ekranu.

Priredio: Ivan Mitić - Autoblog.rsčitanja : 743Komentari