home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Tata Avinya EV

13 Jan 2023 - 12:40 Concept cars Link
Tata Avinya EV

Tata Avinya EV concept je izložen na sajmu Auto Expo 2023 u Indiji, pri čemu kompanija navodi da je ovo električno vozilo u stvari hečbek + SUV + MPV kombinacija, u želji da se kupcu ponudi najbolji mogući paket.

Ime Avinya, izvedeno iz sanskrit jezika, znači „inovacija“.

Kako se navodi, Avinya koncept je ogroman korak ka sledećoj generaciji električnih vozila kompanije Tata Passenger Electric Mobility (TPEM). To je izraz vizije kompanije čistog električnog vozila, baziranog na GEN 3 arhitekturi.

Tata Avinya EV

Koncept uvodi novu tipologiju mobilnosti koja oslobađa ogromnu prostranost i udobnost, koja nije ograničena tradicionalnim segmentima. Dolazi prepun tehnologije novog doba, softvera i veštačke inteligencije koji rade u pozadini kako bi pružili blagostanje i spokoj tokom tranzita.

Tata Avinya EV

4300 mm dugačko vozilo karakterišu „Leptir“ vrata, koja vas raširenih ruku dočekuju u prostrani enterijer koji pruža izuzetno vrhunsko, ali jednostavno i smirujuće korisničko iskustvo.

TPEM ovim vozilom najavljuje novu vrstu električnih vozila koja će redefinisati automobilski prostor. Ovaj revolucionarni EV biće predstavljen na tržištu do 2025. godine i nudiće više od 500 km dometa.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 595Komentari