home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Porsche Nebula 928

Porsche dosta pažnje poklanja svetu umetnosti u proteklim godinama, a Nebula 928 je najnoviji rezultat njegovih kreativnih poduhvata.

Umetnici Daniel Arsham i Khyzyl Saleem su sarađivali na ovom projektu unikatnog grand tourera lakiranog u ružičastu nijansu. Iako je Saleem napoznatijji po svojim digitalnim konceptima i dizajnu, Porsche prikazan na fotografijama zaista postoji. Izložen je na Porscheovoj izložbi na konvenciji South by Southwest 2023, a ideja na kojoj je baziran automobil bila je jednostavna - 928 iz sedamdesetih kao umetničko delo s početka 2000-tih.

Porsche Nebula 928

Saleem je napomenuo da je pomagao u redizajniranju nekoliko spoljašnjih komponenti uključujući branike, zadnji spojler i dizajn svetlosnih sklopova. Izjavio je da je koristio organske metaball oblike kao inspiraciju za svetla i prednje usisnike vazduha, a "pozajmio" je i neke detalje starijih Porscheovih modela poput zadnjeg spojlera modela 911 (996).

Porsche Nebula 928

Ako felne izgledaju poznato, to je zbog činjenice da su "pozajmljene" od koncepta Panamericana prvi put viđenog 1989. godine. Porsche je koristio ovaj dizajn da bi najavio elemente dizajna koji su kasnije viđeni na modelu 911 generacije 993.

Porsche Nebula 928

Metaball tema se nastavlja i u unutrašnjosti, odnosno na upravljaču, ručici menjača, okvirima zvučnika na vratima i slično. Unutrašnjost je simfonija ljubičaste boje, a nijansa odlikuje gotovo svaku površinu i dobro se slaže s bojom eksterijera inspirisanom Porscheovim Cassis Red Metallic i Frozen Berry Metallic nijansama.

Ovo svakako podseća na početak 2000-tih kada je dizajn pomerao granice boje i oblika.

Izvor: Klix.ba / Carscoops.comčitanja : 258Komentari