home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Izvor : Danas, Tanjug, B92

Ako je suditi po najnovijim informacijama iz Zastave, budući strateški partner najverovatnije će biti General Motors (GM). Kako Danas nezvanično saznaje, Opel, koji je ćerka-firma GM-a, bi krajem ove ili početkom naredne godine trebalo da počne da seli opremu za proizvodnju Astre Classic II iz svoje fabrike u Poljskoj u kragujevačku Fabriku automobila. U Kragujevcu bi sklapanje tog modela automobila, prema ugovoru o saradnji između Zastave i GM-a, trebalo da počne tokom 2008. godine. U prilog sve ozbiljnijim nagoveštajima o mogućem strateškom partnerstvu svedoče i informacije da će delegacija menadžera i stručnjaka Opela u oktobru ponovo boraviti u Zastavi. List podseća i da je GM prošle sedmice u Kragujevcu otvorio savremeni prodajno-servisni centar, u čije je opremanje uloženo oko dva miliona evra. U njemu će se prodavati i servisirati automobili Opela i Chevroleta.
Ugovorom između GM-a i Zastava vozila predviđena je proizvodnja Astre Classic II od delova i sklopova koji će se dopremati iz Opela. Sa traka u Kragujevcu trebalo bi da silaze prvo automobili Opel Astra Classic II, posle čega će biti dogovora i o modelu koji će zameniti to vozilo, navedeno je u saopštenju. Za dva meseca, od kako je u Srbiji počela prodaja vozila Opel Astre Classic II, koje Zastava na osnovu letos potpisanog ugovora sa GM-om uvozi bez carine, naručeno je oko 1.500 tog putničkog automobila, a kupcima isporučeno oko 700. Tehnički tim nemačkog Opela razgovarao je sa predstavnicima firme Zastava AGeM o realizaciji ugovora o saradnji Grupe  Zastava vozila i kompanije General Motors o sklapanju Opela u Kragujevcu. Kako je navedeno reč je o četvrtoj poseti Opelovih stručnjaka u protekla dva meseca.
"Obavljene su odgovarajuće probe karoserije na opremi koju ima Zastava a rezultati su sasvim zadovoljavajući", rekao je Zoran Stošić, direktor preduzeća Zastava AGeM, zaduženog za realizaciju ugovora o saradnji Grupe Zastava vozila i kompanije General Motors.čitanja : 974Komentari

procitao sam tekst iznad, i svidja mi se to sto cujem. zanima me samo da li je poznato kolika ce biti cena ovog modela koji bude sklapan u srbiji?

Autor srdjan 10 Feb 2008, 16:59