home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Učešće u nautičarskom nadmetanju "Volvo Ocean Race", koje počinje 4. oktobra u španskoj luci Alikante a završava 27. juna 2009. u ruskoj luci Sankt Peterburg, "Volvo automobilska korporacija" obeležila je sa tri nova posebna modela, od kojih su dva ponuđena kupcima u Srbiji.

Zastupnik "Volvo automobila" u Srbiji, "Grand Motors" predstavio je modele "Volvo XC70" i "Volvo XC90" s obeležjima "Ocean Race" - petocilindričnim dizel motorima, koji će se prodavati po cenama od 57.710 i 62.130 evra, u ograničenim serijama.

U automobile je ugrađena specijalna dodatna oprema - umeci od brušenog aluminijuma na pragovima, sedišta i deo enetrijera su obloženi specijalnom kožom, prtljažni prostor je sa drugačijim prekrivačima nego na ostalim verzijama, a ugrađeni su i bi-ksenon farovi.

Oba modela postoje i u specijalnim metalik bojama "ocean race" ili "electric silver".

Na modelu "XC70 Ocean Race" su aluminijumski naplaci od 17 inča sa sedam paoka, u "XC90 Ocean Race" od 18 inča sa šest paoka, prvi model je opremljen i parking senzorima na zadnjem delu, a drugačiji su prednja maska, svetla za maglu i usmerivač vazduha.

U unutrašnjosti drugog je retrovizor sa automatskim zatamnjenjem i kompasom.

Izvor : Tanjugčitanja : 3037Komentari