home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Domaći uvoznik rumunske Dacije (www.dacia.co.yu) je odlučio da redizajniranu verziju popularnog Logana limuzine prodaje po ceni starog modela, što znači da cena njegove osnovne varijante (1,4 litarski benzinac sa baznom opremom) u Srbiji iznosi 7.555 evra sa PDV-om. 

Kao što se odmah vidi, inspiracija za Loganov svežiji izgled je pronađena u novom modelu Sandero, čija svetska premijera je inače održana početkom marta na Salonu automobila u Ženevi (o tome više OVDE).

To u praksi znači da je najveće promene Logan doživeo na prednjem delu, gde se najviše ističe nova rebrasta maska hladnjaka sa novim logom marke, doterana svetla, modifikovani branik sa drugačije oblikovanim otvorom za vazduh i mestom oko svetala za maglu. Promene ima i na zadnjem kraju i one obuhvataju nova svetla, redizajnirani branik i novu hromiranu lajsnu na donjem delu poklopca prtljažnika, koji je uz to dobio i nešto izraženiji spojler.

Uz unapređeni enterijer u stilu pomenutog Sandera (prednji panel, novi volan, kvalitetniji materijali, oplate vrata), za 14 mm širi trag točkova, nove poklopce točkova, novi dizajn aluminijumskih točkova, kao i par novih boja, to je u principu to. Zbog drugačijih branika, obnovljeni Logan je za 4 cm duži nego ranije (sada 4,29 metra), dok je prtljažnik ostao na zapremini od 510 litara.

Paleta motora i dalje obuhvata pet agregata: tri benzinca (1,4L sa 75KS, 1,6L sa 90KS, 1,6 16V sa 105KS) i dva dCi dizelaša zapremine 1,5 litara sa 70, odnosno 85KS.

Kao i ranije, garancija iznosi 3 godine ili 100.000 kilometara, odnosno šta pre istekne.

VIDEO : Dacia Logančitanja : 4543Komentari

Za koliko mogu kupiti novi logan u varijanti osnovna verzija plus klima, sa 1,5 dci motorom?

Autor Radojica 24 Feb 2009, 15:46

za koliko mogu kupiti novog obnovljenog logana,osnovna verzija dizel?hvala unapred

Autor Borko 17 Mar 2009, 16:51

Za koliko mogu kupiti novog Logana sa ful opremom i dizel motorom,sa najvećom kubikažom.

Autor Anka 24 Apr 2009, 22:02