home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kako RTS nezvanično saznaje, primena nove carinske tarife za carinjenje polovnih i novih vozila počeće već početkom februara.

U Upravi carina su RTS-u potvrdili da je po usvojenoj uredbi carina sa 20 procenata za polovna i nova vozila poreklom iz Evropske unije pala na 10 procenata.

Za vozila sa ostalih tržišta i japanska vozila carina je takođe smanjena i to sa 20 na 12,5 odsto.

Međutim, i dalje stoji da se automobili sa američkog tržišta ne mogu uvoziti bez evropskih homologacija, a promena nije bilo ni u stopi carine za komercijalna vozila.

Reakcija uvoznika na nove carine biće smanjenje cena automobila od 500 do 15 hiljada evra.

Izvor : rts.rs 

Foto : Citroen čitanja : 2048Komentari

da li to znaci da automobil japanskog proizvodjaca uvezen recimo iz nemacke placa carinu ...?koliko?

Autor dejan 23 Jan 2009, 15:37

HVALA BOGU DA SU SE NASI SMILOVALI,KRAJNJE JE VREME!
NISAM SE NADAO TOME ZBOG PRICA OKO DEFICITA BUDZETA A PRIHODI DRZAVE OD CARINE NISU ZANEMARLJIVI.NE ZNAM DA LI TO IMA IKAKVE VEZE SA SITUACIJOM U ZASTAVI AL NO DOBRO, NE TREBA POSTAVLJATI SUVISNA PITANJA

Autor GORAN 23 Jan 2009, 16:27

ako koji je uvezen iz nemacke a japanskog je porekla placas carinu 10%, to se odnosi na nova vozila kod auto dilera ili ako auto uvozis iz japana, pr honda civic,CRV se prozvodi u UK tako da je njima carina umanjena i placa se 10% a honda accord se proizvodi u japanu kao i legend i njima je carina 12.5%

Autor nesa 23 Jan 2009, 16:48

NE ZNAM STA NEKIMA NIJE JASNO KAD JE PRECIZNO NAGLASENO DA JE ZA JAPANCE I VAN EVROPSKO TRZISTE SMANJENA CARINA NA 12,5!
KO JE LUD ZA JAPANCIMA A TAKVIH JE SVE VISE BIO BI KRAJNJE GLUP DA SE ZBOG 2.5% OPREDELI ZA EVROPSKI AUTO!NE ZABORAVITE JAPANCI SU NA 1.MESTU PO POUZDANOSTI!!!

Autor REBIC G. 23 Jan 2009, 18:42

Znaci Peugeot 206 koji se proizvodi u Iranu bice carinjen sa 12,5%? Fiat Linea koja se proizvodi u Turskoj takodje... Duzuki Swift koji se proizvodu u Madji 10%...

ocekujem da ce se oko ta 2.5% praviti zzece mutljavine!!!

Autor Nedjo 23 Jan 2009, 19:39

S'OBZIROM DA SAM DUGO U AUTOINDUSTRIJI ZELEO BIH DA POJASNIM SLEDECE :

Pod vozilom proizvedenim u EU, se smatra vozilo koje se sastoji od VISE od 50% komponenti evropskog porekla !!! Ovo se potvrdjuje jednim posebnim dokumentom tj;listom ( da li ce ga nasi carinski organi traziti - ne znam ).

To bi znacilo da ukoliko imate jednu klasicnu montaznu tj. sklapajucu fabriku u EU, a pri tome vecina komponenti ( na primer 70%)potice van EU , to bi znacilo da se to vozilo ne moze kategorisati kao da je proizvedeno u EU.

Autor Goxe 27 Jan 2009, 14:07