home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kompanija Mazda Srbija i Crna Gora (www.mazda-rs.com) je prošlog meseca zabeležila dobre prodajne rezultate. Oktobarska prodaja je sa ukupno 60 prodatih i ukupnim brojem prodatih vozila od početka godine (635) u skladu sa projektovanim ciljem za ovu godinu.

Najuspešnija je Mazda2 (35 prodatih jedinica), slede Mazda6 sa 11 prodatih jedinica, kao i nova Mazda3. Ovaj potonji model stabilno beleži pozitivan trend sa 8 prodatih jedinica u oktobru i porastom prodaje od 64% u odnosu na isti period prošle godine.

Osim ovoga, firma Grand M, diler kompanije Mazda Srbija i Crna Gora, doprinela je dobrom prodajnom trendu tokom oktobra: na upravo završenom Sajmu automobila u Novom Sadu prodato je preko 20 vozila, od čega 12 Mazdi2, a premijerno predstavljeni CX-7 fejslift sa novim dizel-motorom je izazvao veliko interesovanje posetilaca sajma.

Veljko Stojanović, generalni direktor Mazda Srbija i Crna Gora, komentariše oktobarske prodajne rezultate: “Mazda2 je, u skladu sa našim očekivanjima, šampion prodaje u oktobru. Ovaj model je izuzetno dobro pozicioniran u svom segmentu i predstavlja malog šampiona u segmentu kompaktnih gradskih automobila, dok je nova Mazda3 takođe sve vidljivija na našim putevima. SUV CX-7 sa osveženim dizajnom i novim dizel-motorom je takođe stigao na naše tržište, a sudeći po reakcijama posetilaca u Novom Sadu, ovaj model ima veliki prodajni potencijal.“

Tokom novembra, prodajna i servisna mreža kompanije Mazda i Crna Gora biće proširena sa još dva dilera, u Kragujevcu i Subotici.

Mazda PRčitanja : 1313Komentari

Dobro je sto sire prodajno-servisnu mrezu, jer ako bog da za par meseci velike su sanse da uzmem Mazdu jer jednostavno daje najvise za najmanje a da je krsten automobil (tj. da nije Kia i ostala mongolska bratija).

Autor krle 02 Nov 2009, 19:18

Tokom ove godine čitam press saopštenja uvoznika Mazde za Srbiju i slatko se smejem.

Gospoda se hvale uglavnom jednocifrenom prodajom pojedinih modela u mesecu (izuzev Mazde 2). Da ne govorimo o procentima kojima mere porast prodaje, pogotovo u Oktobru ove godine. Porede prodaju sa Oktobrom prošle godine, kada je već došlo do "kraha" auto-tržišta u Srbiji.

Posebno vole poređenja tipa: "Prodaja je porasla za 100%. Prošle godine smo prodali 1 vozilo a ove godine čak 2..."

Autor Jovan 03 Nov 2009, 15:19