home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Delta Automoto i Delta Motors pokrenuli su novu akciju "U susret novom Zakonu o bezbednosti saobraćaja", tokom koje po povoljnijim uslovima nude opremu, važnu za bezbednost u vožnji.

U skladu sa politikom društveno odgovornog poslovanja i u susret novom Zakonu, Delta Automoto i Delta Motors nude "bluetooth" uređaje, dečija sedišta i parking senzore sa značajnim popustima za vozila iz programa: BMW, MINI, Honda, Fiat, Lancia i Alfa Romeo.


Novi Zakon o bezbednosti saobraćaja usvojen 29. maja 2009. godine, stupa na snagu 10. decembra i biće značajno rigorozniji nego zakon koji je trenutno na snazi. Najveća novina u novom Zakonu je uvođenje kaznenih poena. Maksimalan broj negativnih poena je 18, a primera radi, za razgovaranje mobilnim telefonom u toku vožnje bez korišćenja "hands free" uređaja, predviđeno je pet kaznenih poena. Inače, razgovori mobilnim telefonom su uzrok od 15 do 20 odsto saobraćajnih nezgoda, što pokazuju interne analize saobraćajne policije. Autori zakona i stručnjaci predviđaju da sistem negativnih poena u kombinaciji sa većim novčanim i zatvorskim kaznama treba da doprinese povećanju discipline kod vozača.

Delta Automoto PRčitanja : 1077Komentari

Ko je lud da kupuje dodatnu opremu kod uvoznika osim ako ne želi da ga šišaju ko bee, bee?

Autor Boris 10 Nov 2009, 14:59