home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Preuzeto sa: Novosti.rs

Obavezno osiguranje motornih vozila moglo bi, kako saznaju "Novosti", da poskupi. Konačnu odluku doneće Narodna banka Srbije, koja bi morala da odobri zahtev osiguravajućih kuća za više cene.

Iako i sada cena ove polise može slobodno da ide gore, retko koja osiguravajuća kuća se na to odlučuje, pošto bi, u velikoj konkurenciji, izgubila klijente. A, kada NBS odobri minimalnu cenu polise na većem nivou, ponuda svih osiguravajućih kuća automatski mora da poskupi.

O poskupljenju se, doduše još uvek nezvanično, govori pred šalterima raznih agencija koje se bave ovim poslovima. Potvrdu iz Udruženja osiguravača i Narodne banke Srbije, koja ove zahteve odobrava, još nismo dobili. Izvesno je, međutim, da su se osiguravači dogovorili da zahtevaju povećanje.

Minimalna cena polise poslednji put je menjana 2008. godine i kreće se u rasponu od 5.328 do 15.629 dinara, već u zavisnosti od snage motora određenog vozila koje se osigurava. Cena ovog osiguranja obavezno mora da pokrije štete koje se dogode. U 2010. godini, šteta je u proseku učestvovala 75 odsto u ukupnoj premiji, tako da razloga za više cene nije bilo.

S druge strane, osiguravačima u prilog ide činjenica da je poslednje poskupljenje bilo pre četiri godine, kada je evro vredeo svega 76 dinara, dok danas vredi 118 dinara. Osiguravači navode da je broj saobraćajnih šteta u porastu, a naknade za štete sve veće, rezervni delovi iz uvoza, pa im cena zavisi od kursa...

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 1373Komentari

BMW 530d, star 3 godine kosta registacija (znaci sa osiguranjem, sve, sve) u Hrvatskoj 200 evra.

Autor krle 31 Jul 2012, 18:56

Krle, neko te je loše informisao. Samo polisa mora da je oko 200 evra. Proveri na sajtu croatia osiguranja , pa se sam uveri.

Autor Zoran 31 Jul 2012, 20:54