home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Novi Kia cee’d već je dostupan u našoj zemlji te će se standardno nuditi uz Kijinu jedinstvenu 7-godišnju garanciju (do 150.000 km, prve tri godine bez ograničenja pređenih kilometara).

Izvor: Mobilauto.rsčitanja : 644Komentari

Svega skoro EUR 15.000 za osnovnu verziju, i to bez parking senzora. Dosta povoljno. Mislim da ce se uppravo najvise prodati ceed sa panoramom, samo EUR 1000 po komadu. Poredjenja radi, jedan Tuscon trazi EUR 750 za panoramu, Leon 860, doduse oba su elektropokretna, pa su mozda zato jeftinija od ceed.. U svakom slucaju, osnovni ceed + panorama, EUR cca 16.000, i bog da te vidi..

Autor Priapus 26 Nov 2015, 04:40

Priapus
Ne bih rekao. Panorama kao opcija može samo uz EX pakete, a 1,6 benzinac je 18.890+1.000 za panoramu, sve "minus" tzv. "džokeri".

Autor moron 26 Nov 2015, 07:32

moron
Piše: "Panoramski stakleni krov: 1000 eur"
Bez dodatnih preciziranja. Nastojim da poklonim poverenje onome što piše na (zvaničnom?) sajtu, budući da dopunskih izvora informacija nemam. Jedino ako im je sajt stalno "hakovan" od strane bezdušne konkurencije..

Naravno, jasno da nije bitno uz koji paket ide panorama, bitna je njena cena, sve i da je po mom razumevanju isto elektropokretna.

Nije KIA jedina, iako je možda najdrastičnija po pitanju lažno prikazane cene i stvarne cene. Zanimljivo da Hyundai ima cene bez prevarantskih džokera, doduše ima "stvarnu" i "akcijsku" cenu, ali su razlike mnogo manje nego kod KIA-e, iako ovim ne želim da pravdam Hyundai.

Računica me iz nekog razloga podseća na reklamu sa plaže u Budvi - ležaljke 2 evra, suncobran 2 evra, komplet 5 evra...

Autor Priapus 26 Nov 2015, 11:29

Priapus
To oko panorame (uz koji paket ide), preneo sam ono što je meni rečeno u salonu i to više puta ( "bez EX paketa ništa", a slično je bilo i za Hyundai, uz napomenu da se kod i30 ne sećam naziva "potrebnog paketa" za nadogradnju, osim da taj (najviši) paket nikada nije ni uvožen u Srbiju, mada je bio jedan plavi HB primerak, koji su za sebe registrovali ).
Moguće da su promenili i da sada panorama ide uz bilo koji paket.
Naravno, ostaće večita polemika da li je bolja fiksna ili elektropokretna. Kod nekih ne možeš da biraš (ja nisam mogao da biram kod 308SW), ali kod nekih (retkih) možeš i ja sam kod 500L opet izabrao fiksnu (doplata za elektromičnu je bila smešna, možda 200-300, a kako su bili fleksibilni, dali bi je i džabe).
Ona sa otvaranjem mi dugoročno ne uliva poverenje na procurivanje (a i traži i savršenu čistoću kedera, što je nemoguće uvek postići), a nedavno je bila neka vest iz USA, gde je Tesla baš imao problem sa procurivanjem (imam jednu drugaricu sa G.Scenicom koja je imala relativno veliku štetu kada joj je procurela panorama). Uostalom, ima vozila sa šiberima koju su zalepljeni silikonom, a što sve govori o uticaju "proteka vremena".

Autor moron 26 Nov 2015, 11:58

Nadam se da je i panorama pod garancijom, da nije princip kao koda kasko-a, gde se stakla uglavnom uvek posebno osiguravaju

Autor Priapus 26 Nov 2015, 14:49