home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA


fiat 500l pro

Kako prenosi RTS, fabrika "Fijat Krajsler automobili Srbija" napravila je domaću verziju dostavnog modela "fijat 500 L pro" koji pored tereta od 500 kilograma može da poveze i četiri putnika.

Cena tog modela umanjena je za trošak PDV-a 20 odsto, tačnije za petinu, a tokom eksploatacije za ovo vozilo možete odbijati sve troškove kao da je teretno. Ovim putem državni organi, koji su dali homologaciju, i "Fijat" žele da pomognu mala i srednja preduzeća.

Novi "fijat 500 L pro" ne razlikuje se od osnovnog modela kragujevačke fabrike. Ima uobičajena sedišta i samo četiri pojasa, jer je registrovan za četiri osobe.

Nema dodatnih pregrada, pa je naizgled isti kao putnički tip. Isporučuje se i sa benzinskim i sa dizel motorom.

"Benefit je za sve kompanije koje su u sistemu PDV-a da mogu da odbiju PDV kao odbitnu stavku, odnosno mogu da iskoriste u svoje benefite, jer tada mogu da odbiju PDV i na gorivo, servis, zamenu guma i tako dalje", ističe Igor Ševo iz kompanije "Fijat Krajsler automobili Srbija".

Takođe, na ovaj automobil registacija je duplo manja nego za putnička vozila.

Ovo je prvo ovakvo vozilo na našem tržištu i ono naročito malim i srednjim preduzećima olakšava poslovanje, jer se prevazilazi problem upotrebljivosti voznog parka.

Serviseri, zanatlije dobiće mogućnost da prikažu svoje izdatke i time smanje ukupne troškove poslovanja.

Izvor i video na sajtu Rts.rs

Foto: screenshotčitanja : 882Komentari