home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
dacia duster

Kod druge generacije modela Duster sve je novo, ali ono što je najvažnije ostalo je isto – koncepcija i cene

Domaće predstavništvo kompanije Dacija, danas je za specijalizovane novinare organizovalo probnu vožnju druge generacije modela Duster. Na putu do Stare planine smo imali priliku da se donekle upoznamo sa ovim modelom, o čemu ćemo detaljnije pisati u sledećem broju DRIVEin magazina.

Već sada su poznate cene. Osnovni model sa benzinskim motorom od 1.600 kubika, 115 konjskih snaga i pogonom na prednjoj osovini, košta 11.990 evra.

Najjeftiniji model sa pogonom na sva četiri točka i istim benzinskim motorom je dve hiljade evra skuplji. Što se modela sa dizel motorima tiče, osnovna verzija sa 1.5 DCI motorom u verziji sa 90 konjskih snaga i 4x2 pognom košta 13.990 evra, dok bazna verzija sa istim dizelom u verziji od 110 konjskih snaga i 4x4 pogonom, košta 16.390 evra. U pitanju su modeli sa osnovnim paketom opreme Essential, koji je prilično bogat. Pomenimo samo to da se za taj novac dobija klima uređaj, elektro pomična prednja stakla, daljinsko zaključavanje... I sigurnosna oprema baznog modela je obimna, a na spisku su ABS, ESP, ASR, prednji vazdušni jastuci, bočni vazdušni jastuci i vazdušne zavese, sigurnosni pojasevi sa ograničenjem sile zatezanja...

Izvor: Drivein.rsčitanja : 2083Komentari