home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Kia ponuda

Globalni nedostatak poluprovodnika izazvan pandemijom koronavirusa i dalje uzrokuje probleme u globalnoj proizvodnji vozila. Proizvodnja je sve manje u stanju da drži korak sa rastućom tražnjom kupaca za novim modelima koji imaju sve sofisticiraniju elektroniku u kojoj su čipovi ključni. Zbog šoka u proizvodnji, ove je godine iz svetskih fabrika izašlo je znatno manje novih automobila, a trend nestašice vozila nastaviće se i 2022.

Uz manjak ponude predviđa se astronomski rast cena od 20 do 30%, a dodatni pritisak na cene predstavlja i očekivana inflacija. To znači da je pravo vreme za kupovinu novog automobila upravo sada, kada su vozila sa zaliha na nekim mestima još uvek dostupna.

Ako razmišljate o kupovini novog automobila, isplati se požuriti. Verovatno ste već čuli da u svetu vlada opšta i akutna nestašica poluprovodnika, što snažno utiče na ponudu automobila. Naime, poluprovodnici su nezamenjiv deo modernih vozila kojima je zbog svoje složenosti potrebno sve više elektronike – čak 80 do 130 komponenti vozila sadrži poluprovodnike. Upravo zbog njihovog nedostatka, mnogi svetski brendovi su već usporili ili čak zaustavili proizvodnju, što znači manji izbor i veće cene za kupce.

Iskoristite vreme kada još uvek možete birati - i preduhitriti inflaciju

Iako se očekuje nastavak nestašice poluprovodnika i sledeće godine, na tržištu je trenutno velika potražnja za vozilima - narudžbine kupaca se gomilaju, a dobavljači na njih ne mogu odgovoriti. Smanjene i zakasnele isporuke iz fabrika otežavaju naručivanje vozila, zalihe su male kod većine dobavljača, a rokovi isporuke se produžavaju.

Prirodna posledica stanja nedovoljne ponude ili kašnjenja u isporuci je - uz nezadovoljstvo potencijalnih kupaca - naravno i poskupljenje vozila, što se već događa, a prognozira se da će situacija u 2022. biti još gora. Izbor vozila na automobilskim tržištima sigurno će biti slab, a predviđa se i poskupljenje novih vozila od čak 20 do 30 posto, do čega će doći i zbog očekivane inflacije.

Sada je pravo vreme za kupovinu vozila

Obzirom na situaciju, jasno je da je pravo vreme za kupovinu vozila sada kada su vozila još uvek dostupna. A gde vam je na srpskom tržištu trenutno najbolja ponuda? Za razliku od većine automobilskih kompanija koje gotovo da nemaju automobila za trenutnu isporuku, Kia nudi daleko najviše – u svojim salonima širom Srbije nudi zavidnu zalihu od preko 1200 novih vozila.

Ovo je izuzetno bogata ponuda za ove prilike, ali donosi i mnogo više od same količine: široka paleta Kia modela koje možete odvesti po najpovoljnijim akcijskim cenama, a pri kupovini u aktuelnoj ponudi, takođe, omogućavaju i kupovinu seta kvalitetnih zimskih pneumatika za samo 1 evro.

Kia pomera granice u kvalitetu vozila

Veliki izbor nikako nije jedini razlog za kupovinu Kije – tu je i nenadmašni kvalitet kojim Kia vozila već duže vreme osvajaju svet. Dokaz za to je, na primer, potpuno nova električna „Kia EV6“, koja je upravo ovih dana dobila prestižnu nagradu „Nemački premijum automobil 2022. godine“, a drugi Kijini modeli već dugi niz godina osvajaju značajne svetske nagrade. To nije slučajno, budući da je Kia jedna od tehnološki najnaprednijih marki automobila sa originalnim dizajnom, prvoklasnom izradom koja postavlja nove standarde, najnaprednijom opremom za bezbednost i udobnost, kao i već legendarnom nenadmašnim sedmogodišnjom fabričkom garancijom koje važi za kompletno vozilo i još uvek je najduža u Evropi. Osim toga, Kia vozila osiguravaju vrlo visoku vrednost u smislu cene koju savršeno drže tokom godina korišćenja zahvaljujući neupitnom kvalitetu, dugotrajnoj garanciji i razgranatoj servisnoj mreži.

Na kraju, ali ništa manje važan razlog za kupovinu Kije može biti i sve veća popularnost među domaćim vozačima, za što je zaslužna sve očiglednija izvrsnost vozila ove marke koja je prepoznata i u našoj zemlji. Naime, Kia je u prvih 9 meseci ove godine bila četvrta najprodavanija marka automobila u Srbiji, dok je njen model Sportage ubedljivo najprodavaniji SUV u Srbiji. 

Odvezite svoju novu Kiju po starim cenama već danas

Zaključimo rečima da toliko dobrog trenutka za kupovinu vozila odavno nije bilo – zato nemojte čekati 2022. godinu! Takva prilika se neće ponoviti još dugo vremena. Odaberite Kiju sa zaliha i preduhitrite poskupljenja sledeće godine!

PR saopštenječitanja : 702Komentari