home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Alfa Romeo 2000 GT Veloce

Ovo je model 1974 Alfa Romeo 2000 GT Veloce, takođe poznat kao 2000 GTV.

Ova prelepa mašina zamenila je stari 1750 automobil početkom sedamdesetih, nudeći kupcima veći pogonski sklop, manje ratkapne i značajno veća zadnja štop svetla. Neko bi rekao kako je ovo verovatno najlepši kupe ikada kreiran, a svakako bi vožnja ovakvog klasika predstavljala pravo uživanje.

Alfa Romeo 2000 GT Veloce

Sudeći prema Bring a Trailer reklami, ovaj model italijanskog brenda, dosta je puta posetio doktora, boravio u banji i radio na svojoj revitalizaciji i procedurama oporavka, kao što su potpuna restauracija dvolitarskog motora sa četiri cilindra, dodavanje posebnih amortizera, nove boje karoseriji i kompleta GTA točkova.

Alfa Romeo 2000 GT Veloce

Jedina njegova mana jeste manja korozija na prednjem delu, oko maske hladnjaka, kao i sitni segmenti branika vozačevog retrovizora koji se ljušte. Zapravo ovo su stvari koje nas nikako ne bi previše opterećivale, posebno kada bismo imali dovoljno love za ovakvu lepotu od automobila.

Alfa Romeo 2000 GT Veloce

U enterijeru putničke kabine sedišta su potpuno presvučena crnom kožom u originalnim obrascima, ugrađeno je novo nebo zajedno sa novim patosnicama. Što se tiče dvolitarskog četvorocilindraša ispod haube, on je u svojoj karijeri obrnuo oko 127.000 kilometara, a potpuno je restauriran u garaži kompanije Normal Racing, koja mu je instalirala Bosch klipove, novi izduvni sistem i Shankle karburator.

Iako nema ni jedne reči o tome koliko ovaj automobil sada snage poseduje, kada je bio nov, imao je oko 130 ks, što nikako nije loše, posebno kada se uzme u obzir da je težak oko jedne tone.

Tokom ovih dana, najveća ponuda iznosila je 12.877 evra, a ostalo je još njih par pre nego što aukcija bude zatvorena. Ne možemo reći da je ovo mala para, ali za svakoga ko voli klasične italijanske automobile, bogatog pedigrea, ovo je relativno jeftin način da dođe do jednoga i učlani se u klub predivno restauriranih Alfi.

Izvor i više slika na sajtu Autoexclusive.rsčitanja : 1412Komentari