home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Tako definitivno misli Thibault Devauze, francuski dizajner koji je dobar deo svog stažiranja odradio u Audiju, Ducatiju i Land Roveru. “Audi Motorrad Concept” je njegova vizija Audijevog superbike dvotočkaša koji bi sada lako mogao postati stvarnost i to otkako je brend iz Ingolstadta preuzeo italijanski Ducati.

Audi je nekada davno proizvodio dvotočkaše, ali to je bilo u vreme DKW Auto Uniona iz koga je kasnije proizašao Audi kakvog sada znamo. Inspiraciju za koncept motocikla sa Audijevim oznakama Devauze je dobio prilikom posete Audijevom muzeju gde je među brojnim eksponatima video i DKW motocikle. Kako Audi ima bogatu istoriju kada su u pitanju motocikli, francuskom dizajneru nije bilo teško da stvori modernu verziju njegovog dvotočkaša.

Audi Motorrad Concept pokreće Ducatijev dvocilindraš uparen sa menjačem sa dvostrukim kvačilom. Ovaj Desmodromic zapremine 850 ccm smešten je u ultra-laganu šasiju izrađenu od karbona i laganih materijala. Osim u klasičnoj benzinskoj varijanti ovaj dvotočkaš bi lako mogao da dobije i svoju e-tron verziju.

Izvor: Automotoportal.hrčitanja : 1354Komentari

Definitivno nije. Ako ovaj gospodin zeli posao u VAG-u, neka ga zaposle kao dizajnera Dukatija.

Autor Quattrone 27 Mar 2013, 08:29

Vreme je, kad ako ne sad

Autor L Dejan 27 Mar 2013, 09:33

Jedno je sigurno.
Ako se VAG prihvati nekog posla sa opravdanjem se moze ocekivati samo uspeh.

Autor Vojvoda 27 Mar 2013, 11:26

ауди бајк ... па одма бобер ... ови рендери су само за ложење припростих

Autor Столе 27 Mar 2013, 13:37