home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Lotusovi planovi da u gamu do sledeće godine ubaci pet novih modela možda su se izjalovili ali ovaj brend i dalje sanja o svom velikom povratku na scenu s koje nikada nije ni otišao. Ovaj brend je sada odlučio da isproba novu taktiku, a konačan rezultat iste bi trebalo da bude prvi Lotusov motocikl sa 200KS.

Kada već zbog finansija ne može napraviti iskorak na auto sceni Lotus će to isto pokušati u segmentu u kome vladaju dva točka. Njihov prvi motocikl po ideji Daniela Simona napraviće Kodewa u saradnji sa Holzer grupom. Lotus C-01, kako ga nazivaju Britanci, biće nesvakidašnji dvotočkaš u kome će biti upakovana takmičarska tehnologija. Tim Kodewa je radio na F1 bolidu i Le Mans prototipu Lotus T128 LMP pa možemo očekivati high tech dvotočkaš napravljen od najboljih materijala poput karbona, titanijuma i aeronautičkog čelika visokog kvaliteta.

Daniel Simon je mnogima poznat po svom radu u Bugattiju, ali oni upućeniji znaju da je upravo on tvorac nekih od neverovatnih filmskih dvoktočkaša modernog doba. Samo pomen novije ekranizacije Trona ili poslednjeg filma sa Tomom Cruzom u glavnoj ulozi sve će vam reći. Više o celom projektu koji je inspirisan legendarnim Lotusom 49 i bojama Lotusovih takmičarskih timova saznaćemo kroz dve nedelje, kada Britanci planiraju da progovore o svom prvom motociklu.

Izvor: Automotoportal.hrčitanja : 1062Komentari