home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

KTM RC390

30 Okt 2013 - 20:40 Motociklizam Link

Nakon što su nam prošle nedelje servirane prve fotografije KTM-ovih noviteta, danas pred sobom imamo kompletne podatke o najsnažnijem primerku RC390. Oni nisu došli direktno iz Mattighofena već ih je prerano objavio kanadski ogranak brenda koji ih je nakon uočenog propusta privremeno uklonio sa svoje stranice.

Novi KTM RC390 je u osnovi oklopljeni Duke 390. Ipak, Austrijanci su na podlozi odradili veliki broj promena kako bi dobili pravi sportski motocikl. Okvir je tako istog dizajna ali malo modifikovan kako bi se dobila sportska dinamika i ergonomija. Skraćeno je međuosovinsko rastojanje i povećano rastojanje od tla čime se dobio upravljiviji dvotočkaš. Unutar tog okvira je smešten jednocilindraš zapremine 375 ccm i sa 44 KS.

Dalje, tu je i Brembo kočioni sistem sa ABS-om koji napred koristi disk od 300 mm, dok je pozadi od 230 mm. Ta kombinacija je dovoljna je da se ovaj 147 kg težak dvotočkaš zaustavi u svim uslovima.


Za RC390 KTM je stvorio i novi rezervoar goriva zapremine 9.5 l koji je osim sportskih linija morao da zadovolji i ergonomske zahteve.

Novi 17-inčni aluminijumski točkovi su u narandžastoj boji i sa Metzeler pneumaticima. Novost je i izduvni sistem smešten ispod dvotočkaša koji ne samo da mu donosi sportski izgled već i doprinosi centralizaciji mase. Kako bi do kraja iskoristio aerodinamičnost ovog motocikla, KTM je pokazivače pravca ugradio u njegove retrovizore.

Prednja svetla uvučena su u prednju masku i ona su verovatno jedini detalj koji se na prvi pogled neće svideti kupcima. Za kraj, tu je i LED instrument tabla koja uz podatke o broju obrtaja, brzini kojom se kreće i stepenu prenosa, vozaču pokazuje i kada je vreme da prebaci u višu brzinu, koliko mu je još ostalo goriva i kada je vreme za posetu mehaničaru.

Izvor: Automotoportal.hrčitanja : 685Komentari

Uh, prelep je!!

Autor Erorr 30 Okt 2013, 20:55