home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Tri godine nakon što je Voxan dobio novog vlasnika ovaj francuski moto brend je na domaćem terenu predstavio koncept električnog cruisera. Da će Voxanove motocikle umesto klasičnih agregata pokretati električni znamo od 2010. godine. Brend koji je nakon bankrota kupio Venturi Automobiles na salonu dvotočkaša u Parizu je predstavio svoj futuristički cruiser Wattman pokretan elektromotorom.

 

Za pokretanje novog Voxana umesto benzinskog agregata je zadužen elektromotor čija je snaga deklarisana na 200KS i 200 Nm obrtnog momenta. Iako je težak velikih 350 kg koje su uglavnom tu zbog 12.8 kWh litijum-jonskih baterija, ovaj futuristički cruiser zahvaljujući njemu do stotke može da ubrza za 3.4 s, ali i da ostvari relativno malu maksimalnu brzinu od 170 km/h kako bi se očuvala autonomija od 180 km.

Za dizajn Voxanovog povratničkog dvotočkaša je bio zadužen Saša Lakić, čovek koji je već radio sa moto brendovima poput Bimote. U taj nesvakidašnji izgled ukomponovani su ABS, traction control... Same baterije dvotočkaša do 80% kapaciteta se napune za 30 minuta putem COMBO II punjača, a Voxan Wattman je moguće puniti i preko klasične kućne utičnice.

Izvor: Automotoportal.hrčitanja : 1104Komentari