home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Trebalo je da prođu dva meseca da Honda u potpunosti otkrije novi CRF1000L Africa Twin. Teaseri i slike iz patenta sada su zamenjeni prvim zvaničnim fotografijama i šturim podacima o tehnologiji upakovanoj u ovaj novitet.

Honda je dakle konačno otkrila dugo očekivani Africa Twin. Nova generacija legendarnog dvotočkaša se vratila pokretana paralelnim dvocilindrašem zapremine 998 ccm čija je snaga 95KS, uz kojih ide i 98 Nm. Taj motor je tehnologiju pozajmio od agregata koji pokreću takmičarske modele CRF250R/450R, dok su materijali korišćeni pri izradi isti kao i oni kod Honde CBR1000RR. U standardnoj verziji taj motor je uparen sa šestostepenim menjačem.

Honda kaže da će CRF1000L Africa Twin biti dostupna s menjačem sa dvostrukim kvačilom, ali će to biti tu kao opcija. Dostupni će biti i ABS i Traction control koje je za ovu priliku proizvođač nazvao “Honda Selectable Torque Control”. Sve je to upakovano u čelični okvir ovog 208 kg teškog dvoktočkaša.

Nova Honda CRF1000L Africa Twin koja u prodaju kreće krajem godine, a biće dostupna u tri kombinacije laka – CRF Rally, Tricolour i crnoj.

Izvor: Automotoportal.hr

Foto: Hondačitanja : 790Komentari