home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Honda je otkrila svoj novi Neowing koncept, koji će zvaničnu premijeru imati na sajmu u Tokiju, koji se održava krajem meseca.

Novi konceptom, Honda se pridružila pomami za modelima na tri točka, u segmentu svoje predstavnike već imaju Gilera, Quadro, Piaggio i Yamaha.

Neowing donosi futuristički dizajn, a i pogonski sklop mu je okrenut novim tehnologijama i čine ga četvorocilindarski agregat sa unutrašnjim sagorevanjem i dva električna motora.

Za sada nema nikakvih informacija o tradicionalnom agregatu na Neowingu, ali pretpostavlja se da zapremine neće preći 1000 kubika, pre svega zbog postojanja i dve električne jedinice.

Iz Honde navode da koncept donosi novu arhitekturu prednjeg dela, potpuno drugačiju od rešenja koja na ovakvim modelima primenjuju drugi proizvođači. Ipak, za detaljnije informacije ćemo morati da sačekamo tokijski sajam.

Što se dizajna tiče, ne možemo a da ne primetimo određene sličnosti sa Can-Am Spyderom, koji je nedavno dobio i policijsku verziju, pre svega kada je prednji deo u pitanju.

Sve u svemu, biće zanimljivo videti koliko će svojih karakteristika Neowing zadržati u proizvodnoj formi, naravno ako stigne do proizvodne trake.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: Hondačitanja : 696Komentari

Odlican!

Autor Eki 03 Okt 2015, 21:14

Super izgleda ovo čudo.
Rekao bih da je inspiracija bio Kawasaki H2R i Aventador
Poz

Autor Raziel 03 Okt 2015, 22:29