home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Da raščistimo nešto: ako tražite zabavan, za ulicu legalan flet-treker model, male težine, onda Zaeta 530 SE nije motocikl za vas.

Ova mašina za pravu osobu može biti sve od gore navedenog, ali nije za vas, bez obzira što će vam se na prvi pogled tako učiniti.

Da se razumemo, radi se o atraktivnom dvotočkašu. Tu je aluminijumski ram, jednocilindarski TM agregat zapremine 528 kubika, 120 kilograma težine, 40,5 KS i 41,7 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Ispod anđeoske spoljašnjosti, krije se đavolska narav, jer ćete 530 SE teško pretvoriti u svakodnevno prevozno sredstvo, pre svega zbog velike količine vibracija koje se osećaju u vožnji, a uprkos tome što je motocikl legalan za drumsku vožnju.

Paolo Kjaja, osnivač kompanije Zaeta, je ipak ovu mašinu zamislio za neku drugu podlogu, a ne asfalt. Tu je 530 SE kao riba u vodi, uprkos činjenici da ima dovoljno vibracija da se šrafovi sami odviju. Ali to je jednostavno, deo njegove prirode.

530 SE je primitivne prirode i u Zaeti su toga svesni i upravo to potenciraju kao njegov veliki plus. A možda je to malo previše za 23.500 evra, koliko za njega treba izdvojiti. Procenite sami.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 822Komentari