home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA


Prošle nedelje, BMW Motorrad je izvestio da će na sajmu u Šangaju otkriti ekskluzivni novi model, a gotovo svi su se složili da nas očekuje premijere HP4 Race modela. I bili su pravu!

Novi BMW HP4 Race je čistokrvna trkačka mašina koja će biti proizvedena u ograničenoj seriji od 740 jedinica. Svaki od motocikla će biti izrađen od strane male, visoko specijalizovane ekipe kako bi se osigurao najviši nivo kvaliteta.

Agregat HP4 Race je u istoj klasi kao i aktuelna fabrička superbajk mašina. To u prevodu znači neverovatnih 215 KS na 13.900 o/min i 120 Nm na 10.000 o/min. Štaviše, motocikl donosi ram od ugljeničnih vlakana, kako bi se težina što više smanjila.

Kad smo kod težine, ona iznosi 171 kilogram, što znači da je novi dvotočkaš je, u stvari lakši od aktuelnih fabričkih mašina u WSBK šampionatu, a tek nešto teži od MotoGP prototipa.

BMW ponosno ističe činjenicu da je prvi proizvođač na svetu koji je uspeo da predstavi kompletno karbonski ram težak svega 7,8 kg. Prednja i zadnja felna su takođe napravljene od istog materijala, što znači da su 30 odsto lakše od aluminijumskih.

Valja pomenuti FGR 300 obrnutu viljušku i Ohlins TTX 36 amortizer, a obe komponente su identične onima koji se koriste na WSBK i MotoGP mašinama.

Isto važi i za Brembo GP4 PR kočione čeljusti, koji, u sprezi sa 320-milimetarskim tip T čeličnim kočnicama, izvanrednih performansi.

Bavarac dolazi opremljen sa bogatim paketom elektronskih sistema – dinamička kontrola proklizavanja, EBR kočenje motorom i kontrola okretanja zadnjeg točka, kao i kontrola paljenja.

BMW nije zvanično objavio informacije o ceni za ovu neverovatnu mašinu, ali se pretpostavlja da će na evropskom tržištu ona iznosi 80.000 evra.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 509Komentari

Raketla.

Autor P1 20 Apr 2017, 19:46

Izgleda bruka.

Autor NR 20 Apr 2017, 20:23