home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Indian Scout Bobber

Roland Sends je prilično zauzet, a čini se da skoro svake druge sedmice u svojoj radionici u Kaliforniji završi novu kreaciju od koje zastaje dah.

Najnovija je Indian Scout Bobber koji vidite na slikama, napravljen za legendarnog skejtera Stiva Kabaljera, svega nekoliko nedelja nakon što jesredio BMW R1200RT za frontmena benda "Red Hot Chilli Peppers", Entonija Kidisa.

Indian Scout Bobber

Kabaljero je želeo motocikl na kojem će biti jasno vidljiv uticaj Super Hooligan flat track serije, a Sends se bio više nego vičan da odradi ovaj posao, pogotovo imajući u vidu da je za ovo takmičenje sredio čak pet Indian Scout motocikala samo ove godine.

Indian Scout Bobber

"Pratio sam Rolandovu karijeru i njegova dela, pa sam znao da ima preko potrenbno iskustvo za rad sa Scout Bobber modelom. U suštini, izbor RSD radionice je bio izuzetno lak", rekao je Stiv.

Iako je više nego spreman za trkanje, Stiv ga neće izvoditi na stazu. "Ne želim da ga vozim na trkama, jer je previše lep i ne bih voleo da ga ošteti. Voziću ga na dugim vožnjama, a možda nastupim i na jednoj drag trci naredne godine."

Indian Scout Bobber

To što neće da se trka nije sprečilo Sendsa da pokaže svoje znanje i od Scouta napravi još bolju mašinu. Motocikl je sada stabilniji, ima bolje manevarske sposobnosti, uz maksimalni balans, što nije bio nimalo lak posao imajući u vidu da je motocikl ima preko 270 kg.

Motocikl koristi kombinacija po meri napravljenih delova i postojećih aftermarket delova koje izrađuje RSD. Rezervoar je nekoliko cm uži na mestu gde "sreće" sedište, a povratne reakcije vozača su bile izuzetno pozitivne.

"Dobro poznajemo ovaj motocikl", izjavio je Roland. "U poslednjih godinu i po dana je pet naših kreacija nastupilo na trci, pa smo odmah znali šta i gde treba da odradimo i nije bilo mnogo iznenađenja u poslu. Novi Bobber je prilično olakšao čitav proces. Smanjili smo mu težinu, napravili ga užim i dali mu agresivniji izgled. Boju je izabrao sam Kabaljero i mogu da kažem da je napravio odličan izbor."

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 502Komentari