home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
ujet

Sajam potrošačke elektronike (CES) je događaj na kojem se mogu videti električni skuteri u svim oblicima. Najnoviji model koji je našao mesto na ovom događaju se izdvaja po svom dizajnu i donosi dosta savremene tehnologije.

Reč je o skuteru koji nosi naziv Ujet i ime predispozicije da postane odlično urbano prevozno sredstvo, s mogućnošću povezivanja s pametnim telefonom i autonomijom do 150 km.

ujet

Ujet je i te kako vizuelno privlačan, s asimetričnim ramom i tzv. orbitalnim felnama. Dostupan je u više različitih boja i s različitim visinama sedišta. Lako se skladišti, a beterija mu se skida. Ram je napravljen od kombinacije aluminijuma i kompozitnih ugljeničnih vlakana, pa je tako težina skutera u rasponu od 43 48 kg u zavisnosti od veličine baterije.

ujet

Manja baterija nudi oko 70 km autonomije, a veća do pomenutih 150 km. Može se puniti preko obične utičnice, a na raspolaganju ima 5,44 KS i 89,8 Nm obrtnog momenta.

Ujet skuter se može povezati s pametnim telefonom vlasnika, čime se "otključava" dvotočkaš, a nudi i geolokator, dok se u slučaju krađe može daljinski isključiti. Aplikacija koja ide uz njega nudi informacije o performansama, nivou popunjenosti baterije, kilometraži, lokaciji servisa i link do tima za podršku. U slučaju da je potreban odlazak u servis, aplikacija će vas i o tome obavestiti. Povezivanje je moguće preko wireless interneta, Bluetooth-a i preko 3G SIM karice.

Ujet će prvo biti lansiran u Evropi, a zatim u Sjedinjenim Državama i Aziji. Verzija sa manjom baterijom će koštati oko 7.500 evra, a verzija s većom oko 8.300 evra.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 333Komentari