home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
harley-davidson ev

Motociklistička ikona Harley Davidson iz godine u godinu beleži sve lošije poslovne rezultate, a kompanija iz Milvokija je sada potvrdila zatvaranje pogona u Kanzas Sitiju i otpuštanje 800 radnika.

Harley je u poslednjem kvartalu prošle godine uknjižio dobit od 8,3 miliona dolara, što je 82 posto manje u odnosu na isti period iz 2016. Nisu sve vesti loše, budući da je američka kompanija četiri godine nakon predstavljanja električnog koncepta odlučila da krene u njegovu serijsku proizvodnju.

Prvi električni motocikl iz Harley Davidsona navodno možemo očekivati za 18 meseci, a u tu svrhu kompanija će zaposliti 450 radnika u Njujorku. Nismo sigurni koliko će ovaj proizvod popraviti Harleyeve buduće poslovne rezultate budući da su upravo zvuk i vibracije motora glavne karakteristike motocikala iz Milvokija. Kao što znamo, električni motori ne proizvode gotovo nikakav zvuk i vibracije.

Ipak, možda je upravo to što će kompaniju izvući s ruba provalije budući da milenijalci očigledno nisu zainteresovani za tehnologiju koja, uz manja unapređenja, datira iz 50-ih godina prošlog veka.

Globalno, Harley je prošle godine prodao 6,7 posto manje motocikala nego u 2016.

Izvor: Tportal.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 683Komentari