home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Harley-Davidson

Proizvođaču motocikala iz Milvokija već neko vreme ne cvetaju ruže, ali izgleda da u Harley-Davidsonu uspevaju da pronađu i inovativne metode kojima će dodatno da otežaju svoju situaciju.

Harleyu poslednjih godina pada prodaja, a trendovi pokazuju da mlađe generacije nisu zainteresovane za tehnologiju koja, uz manja unapređenja, datira iz 50-ih godina prošlog veka.

Američki proizvođač je iz tog razloga odlučio da zatvoriti pogone u Kanzas Sitiju i da otpusti 800 radnika, a navodno će krenuti i u proizvodnju električnih motocikala.

Malo je reći da će im za ovaj zaokret u poslovanju i neophodno restrukturiranje biti potrebna podrška investitora i finansijske zajednice, pa zato i više čudi da je rukovodstvo kompanije odlučilo da zabrani pristup novinarima ovogodišnjoj glavnoj skupštini.

Na ovim okupljanjima se inače govori o budućnosti kompanije, najavljuju se ambiciozni planovi za predstojeći period...

Harleyevi direktori verovatno nisu želeli da odgovaraju na teška pitanja, ali onemogućavanjem novinara u izveštavanju su sebi u stvari učinili medveđu uslugu budući da je sada, zbog sumnje da nešto kriju, još veći fokus na kompaniji.

U Harleyu ne vide ništa sporno u uskraćivanju pristupa novinarima. Tvrde da je glavna skupština poslovni sastanak za sprovođenje važnih deoničarskih poslova i da je samim tim ulaz bio ograničen isključivo na vlasnike Harleyevih deonica.

Izvor: Tportal.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 492Komentari