home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kymco SuperNEX

Nekoliko meseci nakon što je predstavljen novi električni skuter, Kymco donosi novi SuperNEX električni superbajk.

Kako navode iz kompanije, teško je napraviti sportski motocikl koji bi doneo nivo uzbuđenja kakav se od njega očekuje, pre svega zbog sve strožijih emisionih pravila.

Kymco SuperNEX

Upravo su zbog toga odlučili da se okrenu elektrici, a zanimljivo je da se Kymco odlučio za jednu „old school“ stavku, makar kada su modeli na struju u pitanju, a to je menjač.

Kako navodi Kymco, jedan od zabavnijih aspekata vožnje je menjanje brzina, zbog čega je SuperNEX dobio šestostepeni prenos i proklizavajuće kvačilo. Tu je i električni ekvivalent kvikšiftera, pa će vozači modernih sportskih motocikala imati poznat osećaj.

Kymco SuperNEX

Električni motocikli su poznati po tome što veliku količinu obrtnog momenta daju veoma brzo, ali loša strana toga je da agregati maksimum snage dobijaju već na nekom srednjem broju obrtaja, nakon čega taj maksimum opada.

Dajući svom modelu menjač, Kymco navodi da se može zadržati taj maksimum snage, baš kao na motociklima sa konvencionalnim jedinicama. Rezultat toga je 2,9 sekundi do 100 km/h i 240 km/h za svega 10,9 sekundi!

Tu su četiri moda snage (Poised, Assertive, Bold and Extreme), kao i uobičajeni paket bezbednosnih dodataka poput kontrole proklizavanja i ABS-a, a sve njih sam vozač može podešavati prema svojim potrebama.

SuperNEX donosi i nešto što Kymco naziva „aktivnim akustičnim motorom“. U pitanju je multifrenkvencionalni generator zvuka, tj. uređaj koji stvara zvuk motora sa unutrašnjim sagorevanjem, čime vozač nema utisak da vozi mašinu koju pokreće struja. Upravo bi ovo rešenje moglo da električne motocikle učini primamljivim i tvrdokornim ljubiteljima benzinskih agregata.

Za sada nema informacija o snazi, težini, autonomiji i ceni.

Izvor: Moto-berza.com

Foto i video: Kymcočitanja : 424Komentari