home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Yamaha Tesseract

Pomalo je iznenađujuće da velika imena moto industrije ulažu toliko malo u razvoj novih tehnologija i korporativni razvoj uopšte.

Možda je u pitanju pomalo konzervativna priroda ove industrije, a možda zbog toga što su proizvođači motocikala prilično loši u segmentu korporativnog razvoja.

Upravo zbog svega toga je važna vest da je Yamaha odvojila 100 miliona dolara (88,1 milion evra), koji će u narednoj deceniji biti uloženi u nove tehnologije i „start ap“ projekte.

Sedište pravnog subjekta koji će upravljati ovim fondom biće u Silikonskoj dolini, gde se već nalazi Yamahina laboratorija.

Do sada, Yamaha je uložila u devet „start ap“ projekata, uključujući one fokusirane na razvoj komunikacionih mreža, robotike i automatizovanih vozila.

Kako navode u kompaniji, kroz ovaj fond će ohrabrivati investicije u zajedničke projekte s ciljem razvoja inovativnih tehnologija i poslovnih modela, a sve u svrhu realizacije kompanijine dugoročne vizije.

Veliko je osveženje videti da je jedno veliko ime spremno da uloži u inovacije. Nadamo se da će ovakav potez japanskog giganta motivisati i druge brendove.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 361Komentari