home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW S 1000 RR

Prethodna generacija BMW S 1000 RR modela je imala asimetrični dizajn farova, koji je i te kako bio kontroverzan kada je debitovao te 2008. godine.

Mnogi su imali primedbe na ovakvo stilsko rešenje, ali ga je tokom godina sve više njih prihvatilo, tako da je postao svojevrsni zaštitni znak ove bavarske mašine.

Ali sa novom generacijom smo u istoj situaciji, koja pokazuje da ljudi definitivno ne vole velike promene.

BMW Motorrad često koristi različit dizajn farova na svojim mašinama. Takav je slučaj bio i sa GS modelima, s tim što to rešenje nije bilo toliko upečatljivo kako na S 1000 RR.

Prema BMW-u, izgled farova na S 1000 RR proizvedenim od 2008. do 2018. je takav iz inžinjerskih, a ne iz stilskih razloga. Naime, levi far je „kratko svetlo“, ali je procenjeno da nije dovoljno snažno, pa je ubačen i veći na desnoj strani. Levi je ostao manji, štedeći na taj način 500 grama.

Kod novog modela, koji stiže u varijanti za proizvodnu 2019, takvo rešenje nije bilo potrebno, jer donosi LED osvetljenje. Kako navodi šef BMW-ovog dizajnerskog tima, Edgar Hajnrih, asimetrično rešenje za LED komponente bi bilo „glupo“, jer nema funkcionalne potrebe za njim.

Tako da će ljubitelji S 1000 RR morati da se naviknu. Nema im druge.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 466Komentari