home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
MV Agusta logo

Važne vesti stižu iz Varezea, jer je MV Agusta saopštila da je obezbedila finansijska sredstva za novi petogodišnji poslovni plan.

Italijanski brend je takođe saopštio određene promene u vrhu kompanije, od kojih je možda najvažnija da je Đovani Kastiljoni dobio savetodavnu funkciju.

Cilj novog petogodišnjeg plana je godišnja prodaja od 25.000 jedinica, s fokusom na nove premijum motocikle i mašine srednje veličine.

Od ove godine, pa sve tokom 2021, poslovni plan uključuje snažne investicije u globalnu distributivnu mrežu renomiranog proizvođača, a poseban fokus biće na SAD, Evropu i Aziju.

“U narednih 5 godina, naša pažnja će biti posvećena razvoju prodajnih kapaciteta i servisnoj mreži, uz investiranje u razvoj novih proizvoda i tehnoloških inovacija”, izjavio je izvršni direktor i predsednik MV Aguste, Timur Sardarov.

“Zajedno sa rukovodstvom kompanije, vredno radimo na sprovođenju ovog poslovnog plana i dostizanju postavljenih ciljeva. U tu svrhu ćemo morati da povećamo broj zaposlenih. Novi poslovni plan će imati veliki, pozitivni uticaj i na lokalnu zajednicu.”

Sredstva je obezbedila porodica Sardarov, a Timuru će se u vođenju kompanije prodružiti Masimo Bordi i Paolo Betin. Bordi je “otac” desmodromic vodom hlađenog agregata na Ducati motociklima, a toko ere Klaudija Kastiljonija, radio je kao generalni menadžer MV Aguste i kompanije Cagiva.

Paolo Betin je imenovan za finansijskog direktora, a na novoj poziciji će imati priliku da primeni svoje veliko iskstvo u ovoj oblasti.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 555Komentari