home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ducati Panigale V2

I pre nego što je otkriveno novo izdanje za 2020, znali smo da će italijanski brend osvežiti Ducati Panigale 959, kako bi ga prilagodio Euro 5 regulativama.

Ranije špijunske fotografije su otkrile izuzetno bitan detalj, a to je činjenica da će novi 959 više ličiti na Panigale V4.

Ducati Panigale V2

Te promene su tolike da je najnovije izdanje 959 dobilo i novo ime: Panigale V2!

Kao što se može primetiti, motocikl izgleda dosta slično V4 modelu, sve do jednostrane viljuške, a ono što otkriva da se ipak ne radi o toj mašini je izduvna cev, kao i deo oklopa oko rama.

Ducati Panigale V2

Ducati navodi da je Panigale V2 dizajniran da bude prostupačniji običnim superbajk vozačima, jer motocikli poput Panigale V4 pomeraju granice mogućnosti trkački orijentisanih superbajk platformi.

Superquadro agregat je prilagođen srednjoj klasi, iako “tvin” jedinica donosi zapreminu od 955 kubika. U prevodu, to je 155 KS i 103 Nm maksimalnog obrtnog momenta, uz “suvu” težin od 153 kg.

Paket elektronike je vrhunski, uz Ducati TFT ekran. U paketu se nalazi kontrola proklizavanja sa inercijalnom mernom jedinicom (DTC EVO 2), kontrolom obrtanja točka i ABS-om. Uz sve to, tu je i kvikšifter, kao i kontrola kočenja motorom.

DTC EVO 2 je poboljšan i podešan za bolji odziv u situacijama kada dođe do gubitka trakcije zadnjeg točka. U kompaniji navode da je sistem za 25% bolji od prethodne generacije.

Početna cena na evropskom tržištu je 17.990 evra.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: Ducatičitanja : 476Komentari