home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Bimota KB4

Italijanska kompanija Bimota je potvrdila da će pretproizvodna verzija njihovog retro KB4 sportskog motocikla biti sremna na leto ove godine.

Drugi novi model nakon što je Kawasaki kupio vlasnički udeo od 49,9% u kompaniji, krajem prošle godine, imaće najnoviji četvorocilindarski agregat, zapremine 1.043 kubika.

Radi se o istoj jedinici koja pokreće novi Kawasaki Ninja 1000SX model, samo ovoga put smešten u novu Bimota trelis šasiju.

Za razliku od Tesi H2 modela, prikazanog na EICMA sajmu u novembru, KB4 smo do sada videli samo kao render, uz kratko pojavljivanje u jednom You Tube video snimku.

„Prvi probni prototip će izaći na drum na proleće, pa je logično očekivati da će pretproizvodni model biti spreman do leta“, izjavio je portparol Bimote, Đanluka Galaso.

Iz Bimote navode da će motocikl imati Kawasaki paket elektronike, koji će pomoći u kontrolisanju agregata sa preko 140 KS.

„Ideja iza KB4 je da imamo motocikl veličine mašine od 600 kubika, ali sa snagom litarskog agregata. To su ideje koje su bile vodilje tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka“, rekao je Galaso.

Novi motocikl ima dosta sličnosti sa KB1, ranim modelom kompanije, s kraja sedamdesetih. Osim sličnog prednjeg oklopa i okruglog fara, KB1 je takođe pokretao četvorocilindarski Kawasaki agregat, sa prvobitnog Z1000.

Ovo će biti prva potpuno nova Bimota još od 2014. i BB3 modela.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 262Komentari