home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ducati Superleggera V4

Najzad, još detalja o novom Ducati Superleggera V4 motociklu, predstojoj mašini italijanske marke, koja donosi 234 KS.

Za nove informacije je zaslužan video snimak, „procureo“ sa Superleggera mikrosajta, a koji pokazuje različite mehaničke komponente koje ćemo videti na ovom ekskluzivnom superbajku.

Pre svega, tu je vizuelna potvrda da će novi model imati karbonsku šasiju, kao i „prednji ram“ kompletno od ovog kompozitnog materijala. Vidi se da će i zadnji podram takođe biti karbonski, kao i zadnja viljuška.

Sve ove promene su zaslužne za smanjenje težine od 18 kg koje donosi Superleggera V4, a tome su doprineli i karbonski oklop i karbonske felne.

Video oktriva i titanijumski Akrapovič izduv, ključan u isporuci 234 KS od strane Desmosedici Stradale R agregata zapremine 998 kubika. Uz to, na mnogim mestima je primetno da je Ducati teže komponente zamenio titanijumskim i aluminijumskim.

Težina je bila ključni faktor i u izboru ogibljenja. Ducati se odličio za Ohlins mehaničko ogibljenje, a ne za skuplju varijantu renomiranog proizvođača, s elektronski kontrolisanim viljuškama i amortizerom.

Kada je reč o zaustavljanju, za taj segment se brinu Brembo Stylema kočione čeljusti na prednjem točku.

Lako se zaboravi da uprkos ceni od oko 90.000 evra i maksimalnom fokusu na performanse, ovaj motocikl i dalje ispunjava Euro 5 emisoni standard, što ga dodatno čini još više posebnim.

Zvanično predstavljanje očekujemo u narednim sedmicama, dok bi na tržištu trebalo da se nađe u maju.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 422Komentari