home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
KTM 790

Pierer Mobility, kompanija vlasnica KTM i Husqvarna brendova, saopštila je godišnje prodajne rezultate.

Prema dostupnim informacijama, u 2019. je prodato 280.099 jedinica, što predstavlja povećanje od 7%.

Austrijska kompanija je imala nekoliko značajnih promena u godini iza nas, pre svega da matičnu kompaniju, nekada poznatu kao KTM Industries, odvoji od samog brenda, a rezultat je novo ime – Pierer Mobility AG.

Započeta je i ofanziva novih modela, koja će se nastaviti i u 2020. sa predstavljanjem novog 1290 Super Duke R motocikla, uz lansiranje nove 490 platforme, koja će se proizvoditi u Kini

Prodajni rezultati raduju sve u kompaniji, koji posebno ističu da je ovo deveta godina zaredom da se beleži rast.

Pierer Mobility će u 2020. obuhvatitit tri brenda, nakon što je kompanija obezbedila većinski udeo u španskom proizvođaču „enduro“ motocikala, GasGas. Planovi za ovaj brend uključju i razvoj drumskih modela zasnovanih na KTM platformama, uključujući „nejked“ i avanturističke motocikle.

Tu su i veliki planovi za Husqvarn brend, koji će pod imenom Norden lansirati novu avanturističku „turer“ liniju. Prvo stiže 901, zasnovan na KTM 890 platformi, a potom slede 701 i 401.

Švedska kompanija planira i ulazak u segment električnih modela, zahvaljujući skuteru Chetak, koji isključivo za Indiju proizvodi Bajaj. Očekujemo i da KTM dobije električnu mašinu sa svojim imenom, fokusiranu na performanse.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 186Komentari