home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Newron

Prednarudžbine za električni, drveni motocikl pod nazivom EV-1 su otvorene, nakon što je francuski proizvođač Newron tokom prošle godine prezentovao javnosti svoje neobično dizajnirano vozilo.

Ispod besprekornog drvenog dizajna, krije se cilindrična baterija, a LED osvetljenje koje ima mogućnost promene boja postavljeno je oko baterije, ističe Design Boom.

Newron

Ovo električno vozilo može da razvije brzinu od 220 km/h, a pre nego što se baterija isprazni EV-1 može da pređe udaljenost do 300 km. Baterija podržava tehnologiju Level 3 brzog punjenja koje traje oko 40 minuta. Motor snage 75 kW može da ubrza do 100 km/h za svega tri sekunde.

Kroz partnerstvo s francuskim kompanijama Dassault systems i Advans, Newron planira da proizvede 12 primeraka ovog motocikla tokom 2020. godine.

Pomenute kompanije su već sarađivale na programima poboljšanja ubrzavanja, a Newron trenutno razvija inteligentni sistem koji bi omogućio vozačima da zadaju željenu destinaciju motociklu kako bi vozilo moglo da raspoloživu energiju iskoristi na najefikasniji način.

Oni koji žele da rezervišu svoj primerak ovog jedinstvenog motora moraju da polože depozit u visini od  2.000 evra, od ukupne cene koja iznosi 60.000 evra. U slučaju odustajanja od kupovine, depozit će se vratiti, a isporuka se očekuje u 2021. godini, navodi se na sajtu Newrona.

Izvor: Klix.ba

Foto: Newrončitanja : 695Komentari