home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Apophis 99942

Italijanski dizajner Luka Lamperti predstavlja zanimljivu kreaciju, koja će – u to nema sumnje – privući dosta pažnje.

Nazvan Apophis 99942, ovaj dvotočkaš kao da je došao iz filmova „Pobesneli Maks“ ili „Tuđin protiv predatora“.

Apophis 99942

Lamperti, poznat pod nadimkom Greco, vlasnik je radionice Raw Bike Factory, a kako sam kaže, voli da oblikuje neobične kreacije. Baš kakav je ovaj motocikl.

Apophis 99942

Sve na motociklu, osim agregata i glavnog dela rama, je napravljeno po meri. Čak i pneumatici imaju trake s kramponima na sebi, što ga čini potpuno nemogućim za vožnju po ulici, ali je takođe savršen izgovor da ovakvu lepotu ostavite kod kuće i da joj se divite svakog dana.

Kako bi se dobio što agresivniji izgled, Greco je zamenio veliki broj delova. Rezervoar, sedište i zadnji deo su napravljeni od jednog velikog komada aluminijuma, ručno oblikovanog. Simboli prisutni na različitim delovima motocikla su naneti preko posebnog mehaničkog procesa graviranja na aluminijumu.

Još jedna stvar koja se ističe na ovom motociklu jesu njegove čelične ručice. Osim gume, Greco ne voli ni klasične ključeve, pa se tako motocikl startuje unošenjem posebne šifre preko ekrana osetljivog na dodir, koji menja originalnu instrument tablu.

Apophis 99942 je napravljen za učešće na AMD svetskom prvenstvu u custom motocikla, u klasi „slobodan stil“. Nažalost nije dobio nijednu nagradu.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 259Komentari