home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Honda ADV 150

Uspešna linija Hondinih skutera za evropsko tržište bi u toku ove godine trebalo da dobije novog člana.

U pitanju je nova varijanta X-ADV 750 skutera, koja bi, prema dostupnim informacijama, trebalo da donese agregat zapremine 150 kubika.

Lansiran 2017, Honda X-ADV 750 je na tržište stigao kao hibrid skutera i motocikla, sa izuzetno avanturistički nastrojenim mentalitetom.

Mašina je postala prodajni hit za japansku kompaniju, a svoje umeće je pokazala na „ofroud“ takmičenju u Gibraltaru, i to protiv mnogo poznatijih i priznatijih „avanturističkih“ modela.

Upravo zbog toga se Honda odlučila da liniju 2019. proširi novih modelom, koji nosi sve fizičke karakteristike svog starijeg brata. U tom trenutku, ovaj dvotočkaš je bio rezervisan isključivo za azijska tržišta, da bi nedavno Honda najavila njegov dolazak u SAD i Australiju.

Sada stiže informacija da se na zvaničnom sajtu Honde pojavila varijanta sa, kako se navodi, „evropskim speficikacijama“.

Uprkos ADV oznaci u imenu, varijanta od 150 kubika je više orijentisana na urbane uslove, nego da divljinu, ali to nije uticalo na njen izgled. Tako imamo 14-inčnu prednju i 13-inčnu zadnju felnu, agresivne linije i nekoliko sportskih stilskih elemenata, poput izduva i kočionih diskova.

„Srce“ ove mašine je četvorotaktni jednocilindarski agregat zapremine 149,3 kubika, sa 14,4 KS na 8.500 o/min i težino od svega 133 kilograma.

Cena još nije poznata, ali znamo da će u SAD, gde stiže na leto, biti dostupan od 4.000 evra.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 267Komentari